speltaktekens lijn2 explorers

Bij de Explorers zijn de heren en dames tussen de 14 en 18 jaar oud die elke week zelf hun programma samenstellen.

Explorers regelen de meeste dingen zelf: de draaien hun eigen opkomsten en organiseren zelf hun expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden.

Het bedenken van een uitdagend programma is voor explorers vaste prik. Explorers bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om organisatie.

De explorers hebben in principe de opkomst op vrijdagavond tussen 19.00 en ongeveer 21.00h. De Explorers bepalen zelf welke weekendkampen ze willen doen en gaan ook op zomerkamp. 

Explorers hebben begeleiders die ze helpen om de juiste middelen te gebruiken.

Als een Explorer (bijna) 18 jaar oud is vliegt deze over naar de Stam. Naast de Stam kan een Explorer ook leiding of bestuurlid worden. 

Mocht je interesse hebben om te komen kijken, mag dit altijd. Bij de Woutergroep willen we dat iedereen met plezier naar Scouting komt, dus mag je sowieso 4 keer komen kijken of het wel leuk genoeg is.

Contributie bedraagt € 96,00 per jaar. Dit is exclusief weekendkampen en zomerkamp.

Voor informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons contactformulier in.